Monday, July 27, 2009

Penukaran URL dan nama forum

Monday, July 27, 2009
cadangan dari orang ramai, kita nye forum tu akan ditukar nama...

High Speed BroadBAnd sahaja... takde batch mana2... so sume hsbbnians leh masuk tak kira batch mana pun...




http://hsbb.forumotion.net


Sunday, July 26, 2009

Hari kebalikan dari terengganu

Sunday, July 26, 2009
malas tul nak letak cerita ceriti.. biar la gambar yg cerita...





















GO YOUTH 2009 !!!! video uploaded

Go Youth

Aktiviti ni nak kata best sangat, tak gak.. ade beberapa kelemahan yang perlu diperbaiki...

tapi overall ok la.. byk gile kelab2 yang menyertai...

tengah melepak makan, tetiba aku nampak seseorang.... macam kenal... tapi kat mana eh

then dia panggil aku kak blog.. adoyai mamat adik blog rupanya.. sorry beb nama ko aku lupe.. muahahahah





dia mewakili myvi extreme club.. hehehe gile itam aku....


video




video

Thursday, July 23, 2009

GO YOUTH 2009 !!!!

Thursday, July 23, 2009

Jom ramai2 gi tengok2 perhimpunan kereta terbesar GO YOUTH 2009 esok kat bukit jalil....

semua kelab2 kete dari pelusuk negara datang....

antaranya

PROCC, GEN2NET, GEN2CLUB, YOSATO, VIVAOWNERCLUB, MYVI, HONDA, WAJA... ah sume2 pun la....

mai mai mai...








Jom Jalan2

salam to all kawan2...

ok disini ade cadangan... ape kata kita wat REUNION MOVIE...
ataupun REUNION BOLING...(edit: taknak karok skali ke??)

tarikh: 1 ogos 2009
waktu: ditentukan kemudian

tempat: kat mana ade boling or cinema...

SILA BERIKAN CADANGAN ANDA DIRUANGAN KOMEN INI....




HSBB 9/2009 Montaj


Ni montaj yang ade dalam laptop aku... dibuat oleh shahril and the geng..... sume ni kenangan kan.. miss all of u...



video

Tuesday, July 21, 2009

Special Case

Tuesday, July 21, 2009
Mula2 skali, admin2 ingin mengucapkan tahniah kpd semua yg telah mendpt penempatan kerja...dan juga telah mendpt meja, kerusi dan pc (blum lg kot) sendiri...tetapi, di post ini kami ingin memaparkan keadaan mereka yg telah disenaraikan dlm list "Special Case"...

Jikalau anda semua tidak tahu, ada segelintir drp kita masih tidak mendpt penempatan...dan ada juga penempatan mereka telah diambil org...dan ada pula yg nak tukar tempat...mereka2 ini diarahkan untuk menunggu di bilik mesyuarat a.k.a bilik interview di HC level 10...beginilah keadaan mereka:


awal pagi...




lewat petang...

Sama2lah kita doakan agar mereka mendpt posting secepat yg mungkin...

Saturday, July 18, 2009

YM id for HSBBnians

Saturday, July 18, 2009
Geng..

sila tinggalkan id ym anda kat komen sini... nanti admin akan wat satu list utk list ym so tat kita tak lost contact...

:)
rindu korang wehhhhh




Malaysia XI vs Man Utd



Malaysia XI 2-3 Man Utd (18/7/2009)

Michael Owen grabbed the headlines as the new signing scored the winning goal six minutes from time to give Manchester United a barely-deserved 3-2 win over hosts Malaysia. The Tigers had came back from two goals down to claw back to 2-2 against United thanks to Selangor midfielder Amri Yahyah's two goals. Malaysia then managed to keep United at bay with good possession play and were never under much pressure.

Malaysia XI: Mohd Amri Yahyah 45', 52'
Man Utd: Wayne Rooney 9', Nani 28', Michael Owen 84'

Malaysia XI 0-2 Man Utd (20/7/2009)

Michael Owen struck his second United goal in as many games as the Reds completed the double over the Malaysian XI with a comprehensive 2-0 victory.

Man Utd: Federico Macheda 10', Michael Owen 12'

Kudos to the Malaysian team...no more 0-5, 0-6 bashing...aggregate score only 2-5...it is something that we should really proud of!!




Friday, July 17, 2009

Facebook Group

Friday, July 17, 2009
Untuk makluman semua peserta2 HSBB 9/2009...
Group di Facebook telahpun di-create...
Namanye "HSBB 9/2009 TMTC Eastern"...
Link ada di sebelah kanan...n anda boleh join dgn serta merta...
Kat situ anda boleh r upload pic atau video, ber-forum n ber-posting kat wall...
Dan juga kepada sesiapa yg ada gmbr2 atau video2 yg menarik...
Zip-kan sume file n emel kat hsbb92009@gmail.com ...

Gallery Part 1

Credit to Mr Pesal Amir...













Wednesday, July 15, 2009

GALA GEMILANG HSBB9/2009 Superb

Wednesday, July 15, 2009
>alhamdulillah... majlis penutup dan dinner berjalan lancar...
semua pun berpuas hati.. aktiviti, persembahan superb...

pelbagai aktiviti telah disusun dengan gilang gemilang...
antaranya, persembahan kumpulan ( tragedi, rusila oh rusila, akapela, dikir barat dan koir). sesi karok menjadi antara acara yang ditunggu2 oleh semua.. encik kaslimi dan encik rusdi tidak ketinggalan untuk memeriahkan acara karok dengan lagu widuri dan words.

makanan?? ermm bolehlaaaaaaa....
yang lain2 tu bestttttt.... sume pun sporting....

dan yang paling mencuit hati, dari sobri yang menyanyikan lagu DAN SEBENARNYA versi sendiri... gile besttttt... sporting habis....

sessi amik gambar pun leh tahan meriah nya.. macam2 posing ade... kat setiap sudut dewan tu penuh dengan kerlipan lensa kamera baik kamera cap ayam, hingga la camera cap nippon.

akhirnya semua pulang dengan kepenatan...

gambar2 akan dimasukkan kemudian... amik sikit dulu wat alas mata...

















sila bagi gambar kat email : hsbb92009@gmail.com







Majlis Penutup Kursus HSBB 9/2009

Tanpa disedari, telah 15 hari kami disini...
Segala kenangan suka duka, indah sedih, manis pahit telah kami harungi bersama-sama sebagai satu keluarga....

Ibu Hanisah, encik Kaslimi, encik Daud, encik Alias, Encik Zul, dan juga Encik Affendi telah banyak membantu kami dalam meneruskan kehidupan disini. Segala urusan menjadi lancar, alhamdulillah...

Kini, tibalah masa untuk hari penutup bagi Kursus Induksi HSBB 9/2009. Upacara ini telah disempurnakan Yang Berbahagia Encik Abd Latib Tokimin, Senior Vice President Center of Excellent Technology.



semoga segala kenangan disini menjadi satu kenangan manis yang tak dapat kita lupakan... dan semoga segala ilmu yang telah kita pelajari akan diadaptasikan ke dalam alam kerja kelak.




Lafaz penutup dari Yang Berbahagia Encik Abd Latib Tokimin


Penyampaian sijil kepada para peserta kursus HSBB 9/2009

Candids...



Tuesday, July 14, 2009

Selamat Hari Lahir Abbas...

Tuesday, July 14, 2009
Selamat hari jadi...
selamat hari jadi...
selamat hari jadi abassss....

selamat hari jadi...

semoga tahun ini menjadi tahun yang terbaik daripada tahun2 sebelumnya... dan semoga ini merupakan permulaan yang baik untuk kehidupan seterusnya....